najlepiej skasowa i obserwowac czy sie cos pojawi znowu.
Szyba sama pęka - O1
Zwiń
X
-
Szyba sama pęka - O1
Witam,
Auto mam niecale dwa tygodnie i niestety juz mam pecha, przedwczoraj jeszcze nic nie bylo, a wczoraj zobaczylem pekniecie na szybie - dl. 15cm i postepuje wiec bedzie trzeba wymienic szybe. Z tego co wiem takie rzeczy sie zdarzaja rzadko od napiec wewnetrznych, czy komus przytrafilo sie cos podobnego, serwis chce 560zl brutto za szybe i 230 za robocizne (z dod. czesciami)
Pozdr,
Pulse:: O1 AXR Kombi
-
-
Auto jest z 2002r, O1 kombi, wiec gwarancja juz tego nie obejmuje. Auto zostalo zakupione jako uzywane ok. 2 tyg. temu. Z tego co pamietam to bardzo podobna rzecz przytrfaila sie rok temu u mnie w firmie w dostawczym prawie nowym samochodzie Lublin III.
Szyba jest "zielona, biala jest nieco tansza (30zl).:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Hello
Sprobuj sprawdzic czy w tym aucie szyba juz byla wymieniana, a jesli tak to kiedy - moze sie okazac, ze nie minal rok od ostatniej wymiany i na ta szybe jest jeszcze gwarancja czesci.
Jesli nie masz juz gwarancji to ja na Twoim miejscu wybral sie do jakiegos zakladu specjalizujacego sie tylko w szybach - i to nie ze wzgledu na ceny, ale ze wzgledu na jakosc uslugi. Popatrz na topic Oskara ponizej - nie wierze, zeby naprezenia budy byly tak wielkie, zeby po 1,5 m-ca poprawnie zalozona szyba pekla. Jesli nie masz zadnego porzadnego szybiarza pod reka to sprawdz czy w Byd\Torun lub w 3city nie ma gdzies Car Glassa lub czegos takiego. Kolega z dzialu technicznego dal mi kiedys cynk, ze w najtrudniejszych przypadkach nawet ASO korzystaja z ich uslug.
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
-
Tu jest adres w Warszawie i cena jest duzo nizsza, dlatego moim zdaniem lepiej poszukac firmy typu Jan-Glass czy cos w tym stylu i tam wymieniac.
Mozesz spytac na forum http://www.dieselteam.pl/site_main.php
Moze, ktos bedzie wiedzial gdzie w Twojej okolicy wymieniaja szyby
Komentarz
-
-
Dzieki bardzo za informacje, szkoda ze do Wa-wy mam tak daleko, wiec raczej nie skorzystam z oferty TRZASK. Dzwonilem do JAAN - Nordglass cena 568zl brutto z wymiana zielona szyba z paskiem, dodatkowy plus ze cala robota w ~2 godziny! W Skodzie (Skoda Torun) mowili ze musialbym auto dac rano a odebrac po 15. bo sam montaz trwa krotko a potem klej schnie przez pol dnia i zaplacilbym kolo 800zl, JAAN uzywa szybkoschnacego kleju dlatego byloby szybciej i taniej.
--
Pulse:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Nie chce cie martwic ale koleś miał to w Audi okazało się że auto było po dobrym dzwonie i powstawały naprężenia i jaką by szybe nie wstawił to po jakimś czasie pękały ,Miejmy nadzieje że twój przypadek jest inny że to tylko poprostu było jakies małe pęknięcie albo cosik podobnego i od nagłych zmian temperatury itd....sie robi. Ja bym autko sprawdił dokładnie pozdrawiam i życze powodzenia[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
W mojej poprzedniej octavi szyba pękła 2 tygodnie po wyjechaniu z salonu.Zrobili na gwarancji Potem pękła po 7 latach to zrobiłem w JAAN.Coś koło 550zł z zielonym paskiem i wymianą.
PozdrawiamA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
arteles
daneczek76,
pękały od nagłych zmian temperatury
Natamiast co innego jeśli szyba ma małe pęknięcia po udrzerzeniu kamyka. Wtedy faktycznie takie peknięcie moze przerodzić sie w rysę i poważne pęknięcie. Zreszta pekaja przewaznie przednie szyby. Boczne i tylnie nie pękają bo nie sa uszkodzone mechanicznie przez kamyki. Sam kiedys widziałem jak kamyk udzerzył w szybę i zostawił malutki ślad a za kilka dni wymieniłem szybę bo to był początek duzego pęknięcia.
Komentarz
-
Zamieszczone przez artelesdaneczek76,
pękały od nagłych zmian temperatury
Natamiast co innego jeśli szyba ma małe pęknięcia po udrzerzeniu kamyka. Wtedy faktycznie takie peknięcie moze przerodzić sie w rysę i poważne pęknięcie. Zreszta pekaja przewaznie przednie szyby. Boczne i tylnie nie pękają bo nie sa uszkodzone mechanicznie przez kamyki. Sam kiedys widziałem jak kamyk udzerzył w szybę i zostawił malutki ślad a za kilka dni wymieniłem szybę bo to był początek duzego pęknięcia.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
arteles
daneczek76,
OK, Cieszę się i mamy jasność. Zwróciłem na Twój opis uwagę, że spotkałem sie już z powaznymi dyskusjami o ww. teorii. Ciebie to nie dotyczy.
Pozdrawiam
Artur
Komentarz
-
spoko pozdrawiam kolege Arteles
sam miałem taki przypadek był odprysl , auto przyjechało z trasy z małym odpryskiem mokre itd. stało dwa dni pod domem i z odprysku zrobiło się z ok 10 cm pekniecie i tak mi to wytłumaczono w servisie szybek .[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz